Науково-методична проблема:«Проектування як особливий різновид організації сучасного навчально-виховного процесу, наукової та практичної діяльності на уроках історії та правознавства»


неділю, 10 листопада 2013 р.

Затверджено Концепцію профільного навчання у старшій школі та план заходів щодо її реалізації

Наказом Міністерства освіти і науки від 21 жовтня 2013 р. № 1456, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2011 р. № 1392 «Про затвердження Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти», рішення колегії Міністерства освіти і науки від 27 серпня 2013 р. протокол № 4/1-2 та з метою модернізації змісту загальної середньої освіти затверджено Концепцію профільного навчання у старшій школі.
Ця Концепція визначає методологію, організаційно-педагогічні умови та окреслює механізми реалізації профільного навчання у старшій школі.
Профільне навчання є одним із ключових напрямів модернізації та удосконалення системи освіти нашої держави й передбачає реальне й планомірне оновлення школи старшого ступеня і має найбільшою мірою враховувати інтереси, нахили і здібності, можливості кожного учня, у тому числі з особливими освітніми потребами, у контексті соціального та професійного самовизначення і відповідності вимогам сучасного ринку праці. Такий підхід до організації освіти старшокласників не лише найповніше реалізує принцип особистісно орієнтованого навчання, а й дає змогу створити найоптимальніші умови для їхнього професійного самовизначення та подальшої самореалізації.
Для реалізації зазначеної Концепції передбачається розроблення та оновлення нормативного забезпечення, організація підготовки педагогічних і керівних кадрів, забезпечення належного науково-методичного та психологічного супроводу, модернізація матеріально-технічної бази, створення нового покоління навчальних планів, програм, підручників і посібників, у тому числі й електронних, належне фінансове забезпечення.
Окрім того, наказом Міністерства освіти і науки від 4 листопада 2013 р. № 1550 затверджено план заходів щодо реалізації Концепції профільного навчання у старшій школі. 
Інформацію подано зо сайтом МОН

Немає коментарів:

Дописати коментар